De Cable Light: Mont Blanc is gevuld met licht door ontwerper Matteo Ragni en Creative Cables

De Cable Light is de exclusieve lamp ontworpen door Matteo Ragni en gemaakt door Creative Cables. De lamp is geïnspireerd op de Skyway Monte Bianco kabelbaan en transformeert de iconische kabel in een modern lichtkunstwerk en eigentijdse decoratie. Een echt designobject dat de berg en het Italiaanse ingenieurswerk eert, gekenmerkt door onze componenten en onze iconische textielkabels.

De Cable Light maakt deel uit van een serie objecten die het verhaal vertellen van "uitmuntendheid op grote hoogte met respect voor de natuur". Skyway Monte Bianco is niet slechts een kabelbaan om een hoogte van 3.466 meter te bereiken; het is een begrip: de mens dichter bij de berg en de hemel brengen, de horizon verbreden en grenzen overschrijden," zegt Matteo Ragni, winnaar van de Compasso d'Oro in 2001, over zijn werken.

Meer specifiek: hij legt uit dat dit object bestaat uit "een royaal gevormde lamp die wordt omarmd door een mand gevormd door 8 met stof bedekte armen, die doet denken aan de structuur van de iconische kabelbaan die ons allemaal panoramische beklimmingen en acrobatische afdalingen op besneeuwde hellingen mogelijk maakt." Het bovenste handvat dat doet denken aan de kabelbaan trolley blijkt, dankzij de helling van de terminal, een handige haak om de lamp op te hangen aan kabels, takken, of gewoon om het comfortabel in de handen te houden. Een massief gedraaide houten voet zorgt voor stabiliteit en een aangename afwerking."

Posted on 12-02-2024 Be Creative!

Blog categories

Menu