Cablò: waar hergebruik en design samenkomen

Bij Creative-Cables streven we altijd naar het beste, zowel voor onze klanten als voor onze planeet. Cablò is daar een perfect voorbeeld van: een houder gemaakt van gerecycled plastic die zich aan elke hanglamp met fitting aanpast, waardoor een eenvoudig accessoire een zwevend kunstwerk wordt.

Een recycling sprookje

Er was eens een ambitieus stuk plastic dat droomde van een glamoureus nieuw leven in de schijnwerpers. Toen kreeg hij een openbaring: over een paar jaar is gerecycled plastic de enige haalbare optie voor de overgang naar een circulaire economie, dus "go big or go home", toch? Op zijn pad kwam hij zeven stukken snoer tegen die aan de prullenbak waren ontsnapt. Toen kwam Fabrizio Alessio, ontwerper en bedenker van Cablò in actie! Een gepatenteerde houder van Creative-Cables in gerecycled plastic was geboren, om lampenkappen te maken van overgebleven stukken snoer. En ze leefden allemaal nog lang en duurzaam!

Jouw nieuwe lamp in 4 simpele stappen:

Één houder, eindeloze mogelijkheden

Je staat op een kruispunt: je hebt te veel snoer gekocht, wilt het niet weggooien maar ook niet dat het verdwijnt in een la... Wij hebben de perfecte oplossing! Elk origineel snoer van Creative-Cables die minstens 50 cm lang is, kan onderdeel van Cablò worden. Kies je set, verkrijgbaar in de zwarte of meerkleurige versie, en gebruik deze om je volledig aanpasbare lamp te creëren. Door verschillende combinaties te gebruiken, creëer je veel verschillende vormen en wevingen.

Denk groen

Heb je geen snoer om te recyclen? Je kunt je simpele hanglamp toch veranderen met onze Cablò sets (voorgemonteerd door ons team). Een combinatie van verschillende stoffen snoeren, in ontelbare kleuren en lengtes, speels te weven door onze tips te volgen. Alles wat je nodig hebt is een lamp zonder lampenkap om op te leuken dankzij deze eenvoudige, betaalbare truc. Felle neonkleuren of donkerdere, diepe tinten? Aan jou de keuze!

Maak plaats voor creativiteit in onze winkels

In onze winkels vind je een doos met talloze stoffen kabeldelen, in elke denkbare kleur en afwerking. Vlieg naar de maan met onze glinsterende Cablò, of spring in een bloemrijk veld met onze felle neonkabels. In elke Creative-Cables winkel vind je een ruime keuze aan kabelmonsters, dromend van een tweede leven!

Fabrizio Alessio

Ontwerper en maker uit Turijn, als kind al een enthousiaste Gyro Gearloose fan, wiens verhalen hem zelfs in zijn volwassen leven inspireerden: dankzij zijn vrijwilligerswerk voor gehandicapten kwam hij met TooWheels, een doe-het-zelf rolstoel. Met deze uitvinding won hij de Young Design Compasso d'Oro Award (een van de meest prestigieuze prijzen op dit gebied) toen hij nog maar 30 jaar oud was. Door zijn samenwerking met Creative-Cables ontstonden iconische projecten als Taché en de nieuwste aanwinst Cablò. Zijn focus op ruwe materialen is een centraal thema in zijn werken.

Fabrizio Alessio

Inspiratie opdoen

Lampenkap Cablò

Kit Cablò


Menu