Hoe kies je het perfecte strijkijzersnoer voor je interieur?

Voor mij als eigenaar van BlueNow en exclusief vertegenwoordiger van het merk Creative Cables is het ooit begonnen met die vraag, "hoe kom ik aan een strijkijzersnoer van de mooiste kwaliteit tegen een leuke prijs".

Mijn zoektocht was niet heel lang maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat veel snoer boeren het wel in het assortiment hadden maar veelal duur (5,50 per meter) en dan ook nog eens van een stugge kwaliteit die mij niet beviel. Mijn missie ontstond toen, zoek een hoog kwaliteit product in Europa voor een betaalbare prijs. Dat is gelukt en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deze webshop voor o.a. strijkijzersnoeren.

Inmiddels is er keuze uit meer dan 100 soorten strijkijzersnoer en zijn al deze soorten te combineren met andere verlichtingsonderdelen. Keuze genoeg en voor elk interieur wat wils.

Veel keuze maakt het niet altijd gemakkelijker en de combinatie van rond of gevlochten met een bepaald soort kleur en materiaal blijft lastig. Persoonlijke voorkeur is belangrijk. 

Materiaal
We hebben over het algemeen een keuze uit drie materialen:

  • viscose;
  • katoen, linnen of een combinatie van deze twee;
  • jute.

Katoen is iets pluiziger en voelt wat natuurlijker aan. Het trekt iets meer pluisjes aan maar is redelijk eenvoudig mooi te houden.

Viscose is een wat gladder materiaal en is het originele materiaal voor het klassieke strijkijzersnoer die bij ons te koop staat onder de productcode RZ04. Het is een zebra zigzag zwart-wit snoer wat we nog steeds veel terug zien in allerlei lampen.

Katoen + linnen is een combinatie die een iets stugger snoer oplevert maar wel een prachtig effect geeft.

Daarnaast hebben we een aantal heel specifieke jute textielkabels, zowel gevlochten, rond als in XL formaat (touw- of nautische kabel). Jute is ook wat stugger maar wel een mooi materiaal voor uw interieur.

Over het algemeen kiezen we katoen en linnen vaak in combinatie met vintage materialen zoals koper, porselein,messing of materiaal. Viscose past vaak beter bij gekleurde materialen zoals chroom of satijn. Deze stelregel kun je hanteren in combinatie met wat andere kleuren in je interieur om zo tot de juiste keuze te komen.

Wil je combinatie van bepaalde materialen zien dan kun je het beste onze volgende categorieën eens bekijken:

Enkele verlichtingspendel metaal | Enkele verlichtingspendel porseleinLampenkap verlichtingspendel wit, zwart, chroom en koper.

Commenaren: (0)

Geef commentaar

Reageer