Eenvoudig zelf te maken, deze stoere industriële lamp van een oud leefnet!

Ik wist het meteen toen ik dit oude verroeste leefnet zag liggen op een klein rommelmarktje in Frankrijk:“Dit kan een prachtige industriële lamp worden!”Ik word altijd licht euforisch wanneer ik het gevoel heb iets van waarde gevonden te hebben. Dit leefnet kocht ik voor een paar euro, de eigenaar had het vast al helemaal afgeschreven en hechtte er geen belang meer aan. Ik maakte een sprongetje van geluk!

Ik vind dit verroeste metaal waar de zeegroene verf nog doorheen schemert juist prachtig!Het model leent zich erg goed voor een lamp. Je ziet tegenwoordig in woonwinkels meer van dit soort ‘gevlochten metalen’ hanglampen. Maar dan zijn ze nieuw, in productie gemaakt.

 

Wanneer je een gebruiksvoorwerp hergebruikt en daar een lamp mee maakt, lijkt het ineens veel meer waarde te krijgen. Nog mooier is het natuurlijk wanneer je het afgedankte leefnet van je vader of opa zou kunnen gebruiken. Dan krijgt het ook nog emotionele waarde.

Bij Creative Cables zijn veel mooie metalen fittinghouders te koop, in dit geval leek mij de koperkleurige (link) fitting het mooist combineren. De prachtige bijpassende koperen plafondkap matcht perfect! Een gevlochten jute textielkabel (link) vind ik prachtig combineren met dit leefnet. Andere kleuren en materialen zijn uiteraard ook allemaal geschikt!

Wat heb je nodig van Creative Cables?

Verder heb je nodig; een vijl of boormachine met metaalboor, een schaar, striptang, schroevendraaiertje en plakband.

De montage is erg simpel, je hangt het leefnet op de kop, de opening dus onder! Je maakt het middelste gaatje van de gesloten kant in het leefnet iets groter zodat de trekontlaster er doorheen past. Dit kan met een vijl of met een boormachine.

Wanneer je het gaatje groot genoeg hebt gemaakt plaats je de trekontlaster en fitting in het leefnet. Je sluit de draden aan en draait de fitting vast met de trekontlaster. En voilá!

Ik vind de lamp geweldig staan in een modern interieur, hang hem laag naast een bank of boven een klein tafeltje. Hier hangt hij boven mijn werkbank. Het licht contrasteert prachtig op de muur door het gevlochten ijzerwerk.

Enthousiast geworden? Ga op zoek bij een kringloop of een rommelmarktje naar een oud leefnet! Mocht je geen tijd of zin hebben om zelf aan de slag te gaan, dan kun je dit leefnet ook bij mij bestellen. Zie Etsy webshop.

 

Commenaren: (0)

Geef commentaar

Reageer