Het lumineuze idee van Robin Bontenbal, recycled LP lighting

Deze blogpost is een onderdeel van een aantal blogpost waarin we makers belichten, mensen met een passie voor verlichting en het zelf maken van verlichting. Deze week is Robin Bontenbal van recycled LP lighting aan het woord.

Welk lumineus lichtobject heb je recentelijk gerealiseerd?
LamP - recycled LP lighting is een duurzame verlichting collectie gemaakt van gerecycled materiaal. De lampenkappen zijn gemaakt van hergebruikte vinyl singles of platen . De vinyl platen worden gevormd met de hand om de lampenkappen te maken. Elke lampenkap is anders omdat elke vinylplaat anders is! De collectie bestaat uit een bureaulamp, een wandlamp, een enkele en een driedelige hanglamp in standaard en MINI maat. Ik ben op het idee van LamP gekomen omdat ik van iemand 500 oude vinylplaten kon overnemen. Ik wist niet wat ik ermee moest. Toen begon ik na te denken en kwam ik erachter dat je vinyl kan verhitten en vervormen. Na heel veel proberen ben ik erin geslaagd om van een platte plaat een lampenkap te vormen en zo ontstond mijn verlichting.   De nieuwste aanwinst voor de collectie is een wandlamp. Een lamp waar je zelf je eigen LP aan kan bevestigen. Ik heb een wandbevestiging van massief eiken ontworpen. Aan deze wandbevestiging kun je heel simpel een eigen LP uit de collectie op schroeven. 

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben Robin Bontenbal. Ik ben interieurarchitect en product ontwerper. Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten en ontwerp en produceer verlichting gemaakt van oude LP's. 

Heb je iets speciaals met verlichting of koop je af en toe een lamp die je ophangt?
Het is mijn beroep en ik heb daarnaast ook een passie voor mooie lichtobjecten.

Welke verlichtingsonderdelen van creative-cables.nl gebruik je wel eens om een lichtobject te maken?
Strijkijzersnoer, fittinghouders, plafondkappen en diverse kleine onderdelen zoals fittingen met schakelaars.

Aan welk briljante idee werk je nu?
De afgelopen weken ben ik op onderzoek gegaan naar een duurzamer materiaal voor mijn wandlamp. Nu wordt de wandbevestiging nog gemaakt van massief eiken. Een prachtig materiaal om mee te werken, maar ik ben op zoek naar een materiaal dat duurzamer is en het liefst een tweede leven krijgt. Ik ben op dit moment druk aan het experimenteren met een nieuw materiaal.

Website van de designer
Je kunt Robin Bontenbal van recycled LP lighting hier vinden.

Commenaren: (0)

Geef commentaar

Reageer